POW-BRIDGE – Praktični video vodnik o napotovanju delavcev iz Slovenije

Konec leta se zaključuje projekt POW-BRIDGE, v katerem kot projektni partner sodeluje tudi Univerza na Primorskem. Projekt preučuje vrzel med postopki in praksami pri sprejemanju pravil napotitve delavcev, prepoznava izzive ter razvija in deli učinkovite načine za reševanje teh izzivov za napotitve podjetij in izvajalskih agencij.

 

Člani projektne skupine, v kateri je sodelovala tudi predsednica Sindikata Univerze na Primorskem dr. Elizabeta Zirnstein, so v okviru projekta POW-BRIDGE izdelali praktični vodnik za podjetja, ki v okviru prostega pretoka opravljanja storitev v EU napotujejo svoje delavce na delo v druge države članice EU. Vodnik je izdelan v obliki videa, s praktičnimi in zgoščenimi informacijami o napotovanju za delodajalce.

 

Omenjeni video vodnik je objavljen na spletni strani Fakultete za management:  https://www.fm-kp.si/novice/Prakticni_video_vodnik_o_napotovanju_delavcev_iz_Slovenije_v_druge_drzave_clanice_EU_POWBRIDGE ,

lahko pa si ga ogledate tudi direktno na povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=K6OO44s5A0c

 

Vse ostale informacije in rezultati projekta so zbrani na spletni strani projekta:  https://www.euro.centre.org/projects/detail/3633 .