Del dohodnine za donacijo Konfederaciji PERGAM

Del dohodnine lahko posamezniki namenite tudi KSS PERGAM, pri čemer pa vas to finančno nič ne bremeni.

 

 

Spoštovani člani in podporniki Konfederacije sindikatov Slovenije PERGAM !

 

 

??e več let davčna zakonodaja omogoča, da lahko posamezniki del dohodnine (do 0,5 %) namenijo tudi Konfederaciji Sindikatov Slovenije PERGAM. Pri tem gre za del že plačane dohodnine, torej to posameznika finančno ne bremeni. V primeru, da se posameznik ne odloči in ne izkoristi te možnosti, ostanejo ta sredstva v proračunu Republike Slovenije.

Izvajanje našega programa, ki ga lahko najdete na spletni strani Konfederacije sindikatov Slovenije PERGAM (https://www.sindikat-pergam.si/ ) financiramo skoraj izključno iz članarine, dodatna sredstva, ki nam jih namenjajo posamezniki iz dohodnine, pa bodo pripomogla k našemu učinkovitejšemu delu. S tem namenom se obračam tudi na vas s prošnjo, da izkoristite možnost, ki vam jo daje zakon in vas v ničemer dodatno ne obremenjuje. Prosim vas, da namenite 0,5 % dohodnine tudi Konfederaciji sindikatov Slovenije PERGAM.

V ta namen smo priložili obrazec “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije” s podatki KSS PERGAM, ki ga je potrebno dopolniti še z vašimi podatki ter posredovati na Davčno upravo Republike Slovenije, Šmartinska 55, 1000 Ljubljana. Ker slednja upošteva zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. 12., je trenutno pravšnji čas za oddajo zahteve.

Ker pa smo v predprazničnem času in pričakovanju boljšega jutri, želim vam in vašim dragim spokojne Božične praznike in vse dobro v letu 2012.

Vsem tistim, ki se bodo odločili in na Davčno upravo posredovali zahtevek, pa se iskreno zahvaljujem.

 

SKUPAJ – SOLIDARNI – MOčNEJŠI

 

dr. Janez Posedi, predsednik, KSS PERGAM

 

 

OBRAZEC: “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije”