PERGAM podpisal dogovor ob sprejemanju zakona o interventnih ukrepih

Danes je predsednik PERGAMA podal izjavo za javnost v zvezi s podpisom dogovora ob sprejemanju zakona o interventnih ukrepih.

 

 

 

 

 

 

IZJAVA ZA JAVNOST V ZVEZI S PODPISOM DOGOVORA OB SPREJEMANJU ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH

 

JE DANES IN JE JUTRI

Danes so vsi predsedniki slovenskih sindikalnih central, predstavnik delodajalcev, predstavnik upokojencev in predsedniki parlamentarnih strank izrekli podporo interventnemu zakonu in ob tem podpisali dogovor, ki predstavlja socialni pakt.

Podpis socialnega pakta omogoča Sloveniji nov začetek. Dosegli smo dogovor, ki jamči vključenost vseh podpisnikov v oblikovanje naše skupne prihodnosti in postavlja soglasje o potrebnih reformah in spremembah za temelj socialnega dialoga v letu 2012.

V PERGAMU se zavedamo odgovornosti in bremena, ki smo ga s podpisom sprejeli! Upamo in pričakujemo, da tudi za ostale podpisnike velja enako. Srčno si želimo, da bodo na podlagi danes podpisanega dogovora temelji naše skupne prihodnosti res snovani na podlagi svežih idej in ne na okopih preteklosti, merjenju moči med posamezniki in političnimi skupinami! V naši iskreni želji, da bo temu res tako, v imenu Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam vsem Vam želimo miren Božič in takšno leto 2012, kot ga bomo skupaj začrtali.

Dr. Janez Posedi, predsednik KSS PERGAM

Ljubljana, 23. december 2011

 

Priponka: Dogovor socialnih partnerjev in parlamentarnih strank