DELO REVIJE: stečaj pričakovan in dobrodošel

Največja slovenska revijalna družba DELO REVIJE je šla z 31. 8. 2011 v stečaj…

 

Največja slovenska revijalna družba DELO REVIJE je šla z 31. avgustom 2011 v stečaj. Kredit za tajkunski prevzem in še nekateri drugi krediti, dani v skrajno čudnih okoliščinah, so bili prehudo breme za to nekoč uspešno medijsko družbo. Stečaj je bil zato že pol leta le še vprašanje časa.

 

V zadnjih dneh so začela teči pogajanja med sindikatom in novim najemnikom blagovnih znamk, skupino Krater, o tem, koliko zaposlenih in honorarnih delavcev bo najemnik prevzel. Ravno zaveza, da bo zaposlitev ohranila večina, je bila jeziček na tehtnici, ki je prevesila odločitev KBM Leasing-a, da odda blagovne znamke skupini Krater in ne medijski družbi Adria Media.

Pogovore med sindikatom in skupino Krater pa je oteževal direktor in lastnik DELA REVIJ Matej Raščan, ki je s svojimi zadnjimi dejanji pokazal, da mu le ni šlo vsa ta leta za dobrobit zaposlenih (kot je sam vedno zatrjeval). Začetek stečajnega postopka in prihod stečajnega upravitelja v družbo nam vlivata upanje, da bomo svoje načrte v zvezi s prenosom zaposlenih in honorarnih delavcev izpeljali do konca. Prvi pogovori z upraviteljem gospodom Triplatom so bili zelo vzpodbudni.