Pozdravljeni, obiskovalec  PRIJAVA

Show my name in the online users list

Forgot your password?

Prvomajska prireditev na Rožniku

Na Rožniku v Ljubljani vsako leto tradicionalno poteka osrednja in največja prireditev v čast najpomembnejšemu delavskemu prazniku, 1. maju - prazniku dela. Vabimo vas, da se udeležite letošnjega prvomajskega praznovanja v skupni organizaciji treh sindikalnih central...

Kot vam je znano, na Rožniku v Ljubljani vsako leto tradicionalno poteka osrednja in največja prireditev v čast najpomembnejšemu delavskemu prazniku, 1. maju, prazniku dela. Praznik dela - 1. maj je že po zgodovinski tradiciji naš največji praznik ter obenem najbolj cenjen in najbolj izpostavljen delavski praznik. Ljubljančanke in Ljubljančani ga praznujejo na Rožniku že 128. leto zapored.

Skladno s sklepom Predsedstva KSS Pergam bo tako kot lansko leto tudi letos pri organizaciji prireditve kot ena izmed treh sindikalnih central sodelovala KSS Pergam. Letošnjo prireditev »ROŽNIK 2018« bomo tako skupaj organizirali Konfederacija sindikatov Slovenije PERGAM, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije ter Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Tudi letos pripravljamo kresovanje na predvečer praznika 30. aprila ter prvomajsko proslavo 1. maja. Prireditev se bo pričela 30. aprila 2018 ob 19:30 uri; na praznik 1. maja bo tradicionalna proslava s pričetkom ob 10:30, skladno s tradicijo pa bo slavnostni govornik župan mesta Ljubljane.

V sklopu prireditve bomo tudi letos na dan kresovanja, torej 30. 4. 2018, organizirali pohod na Rožnik.

Vabimo vas, da se udeležite letošnjega prvomajskega praznovanja v skupni organizaciji treh sindikalnih central ter obvestite svoje člane in jih spodbudite k udeležbi v čim večjem številu. Naša želja je, da s skupnimi močmi pokažemo, da največji delavski praznik ima pomen, vsebino in da delo predstavlja vrednoto, ki jo s ponosom negujemo in se ji trudimo dati čim večji pomen!