Pozdravljeni, obiskovalec  PRIJAVA

Show my name in the online users list

Forgot your password?

Prvomajska prireditev na Rožniku

Na Rožniku v Ljubljani vsako leto tradicionalno poteka osrednja in največja prireditev v čast najpomembnejšemu delavskemu prazniku, 1. maju - prazniku dela. Vabimo vas, da se udeležite letošnjega prvomajskega praznovanja v skupni organizaciji štirih sindikalnih central...

Kot vam je znano, na Rožniku v Ljubljani vsako leto tradicionalno poteka osrednja in največja prireditev v čast najpomembnejšemu delavskemu prazniku, 1. maju, prazniku dela. Praznik dela - 1. maj je že po zgodovinski tradiciji naš največji praznik ter obenem najbolj cenjen in najbolj izpostavljen delavski praznik. Ljubljančanke in Ljubljančani ga praznujejo na Rožniku že 127. leto zapored.

Skladno s sklepom Predsedstva KSS Pergam bo tako kot lansko leto tudi letos pri organizaciji prireditve kot ena izmed štirih sindikalnih central sodelovala KSS Pergam. Letošnjo prireditev »ROŽNIK 2017« bomo tako zopet skupaj organizirali Konfederacija sindikatov Slovenije PERGAM, Konfederacija novih slovenskih sindikatov Neodvisnost, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije ter Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in njene regijske organizacije.

Tudi letos pripravljamo kresovanje na predvečer praznika 30. aprila ter prvomajsko proslavo 1. maja. Vabljeni na kresovanje s skupino KINGSTON in skupino OKO in prvomajsko proslavo, ki jo bo vodil in opremil BORIS KOBAL ter veselico z ansamblom APLAVZ. Prireditev se bo pričela 30. aprila 2017 ob 20. uri. Na predvečer, 30. aprila 2017, bodo imeli predstavniki vseh štirih sindikalnih central kratke pozdravne nagovore obiskovalcem, ob 22. uri pa se bo prižigal kres. Na praznik 1. maja bo tradicionalna proslava s pričetkom ob 10.30, skladno s tradicijo pa bo slavnostni govornik župan mesta Ljubljane.

Posebnost letošnje prireditve bo v tem, da je 30. aprila načrtovan shod v podporo kampanji Evropske konfederacije sindikatov ETUC za dvig plač v Evropi. Tej kampanji se bomo pridružili tudi slovenski sindikati, in sicer s skupnim simboličnim shodom, ki se bo pričel ob 19. uri v Tivoliju in nadaljeval s skupnim pohodom na Rožnik.

Vabimo vas, da se udeležite letošnjega prvomajskega praznovanja v skupni organizaciji štirih sindikalnih central ter obvestite svoje člane in jih spodbudite k udeležbi v čim večjem številu. Naša želja je, da s skupnimi močmi pokažemo, da največji delavski praznik ima pomen, vsebino in da delo predstavlja vrednoto, ki jo s ponosom negujemo in se ji trudimo dati čim večji pomen.

Pokrovitelj tiskanja plakatov:

Tiskarna SALOMON d.o.o.