Čestitke ob dnevu žena

DRAGE PERGAMOVKE !

Že dolgo je tega, kar je pričela borba za enakopravnost žensk in delavske pravice. Pojma sta neločljivo povezana. Brez enakopravnosti ni delavskih pravic.

Večkrat pozabljamo na bistvo tega praznika. Čeprav se enakopravnost med moškimi in ženskami marsikje zdi samoumevna, pa povsod ni tako. V večini držav so ženske na številnih področjih delovanja za enako delo še vedno plačane manj kot moški. Velikokrat tudi pozabljamo na države tretjega sveta, kjer ženske veljajo za manjvredni spol. Prav je, da se spomnimo in opozorimo tudi na te zares pereče probleme.

Ne samo ta dan, temveč prav vsak dan moramo biti posebej pozorni na spoštovanje ženske enakopravnosti ter na to, da se ustvarjajo pogoji, ki enakopravnost omogočajo, saj se morajo v mnogih deželah ženske še dandanes boriti za ohranjanje svojih pravic. V KSS PERGAM se zavedamo izjemnega pomena žensk v družbi ter še posebej cenimo prispevek tistih, ki aktivno prispevate k sindikalnemu delovanju in organiziranju ter s svojimi pogledi in izkušnjami nepogrešljivo bogatite naše delo. 

Vsem Pergamovkam iskrene čestitke ob vašem prazniku – Mednarodnem dnevu žena! 

 

Kolektiv KSS PERGAM