Protestni shod v podporo zaposlenim v Radeče Papir

V sredo, 21. 3. 2012 bo KSS PERGAM organizirala protestni shod, na katerem bo zahtevala konkretna dejanja za rešitev podjetja Radeče Papir.

 

 

Ker banke ne omogočijo črpanja potrebnih finančnih sredstev, podjetju Radeče Papir grozi stečaj

 

 

IZJAVA ZA JAVNOST V ZVEZI Z REŠEVANJEM PODJETJA RADEčE PAPIR

 

Več mesecev že trajajo prizadevanja za rešitev podjetja Radeče Papir in iskanje možnosti za pridobitev potrebnih sredstev za nadaljevanje proizvodnje v tem podjetju. Državne banke kljub večkratnim zagotovilom, da bodo podjetju omogočile črpanje nujno potrebnih sredstev za obratni kapital, do danes le-teh še niso zagotovile, kljub temu, da podjetje ima trg in naročila, ki že presegajo njihove kapacitete.

Ker očitno ni nikakršne volje in ne pripravljenosti reševati podjetje, ki ima perspektivo in ki lokalnemu okolju zagotavlja delovna mesta in preživetje, bo Konfederacija sindikatov Slovenije PERGAM ob izrednem zasedanju Odbora za gospodarstvo Državnega zbora, 21. 3. 2012, pred poslopjem Državnega zbora, pred sedežem NLB in podjetja G-M&M, ki je lastnik Radeče Papir, organizirala protestni shod. Na shodu bomo od odgovornih ponovno zahtevali takojšnja in konkretna dejanja za rešitev podjetja Radeče Papir in s tem ohranitev 370 delovnih mest ter glede na naročila perspektivne proizvodnje, ki v zadnjem času propada pred našimi očmi.

Zahtevali bomo tudi, da Slovenija, predvsem pa Vlada in Državni zbor, brez odlašanja začrtata jasno strategijo razvoja in strategijo sanacije gospodarstva, ki je trenutno očitno ni!

 

Dr. Janez Posedi, predsednik KSS PERGAM

 

Ljubljana, 19. marec 2012