Še zbiramo podpise

Podpise podpore referendumu proti pokojninski zakonodaji zbiramo še do 15. aprila 2011.

Sindikati nadaljujemo z zbiranjem podpisov za referendum PROTI POKOJNINSKI REFORMI. Tisti, ki podpisa še niso evidentirali, pa bi želeli podpreti referendum proti nepravični pokojninski reformi, lahko to storite najpozneje do 15. aprila 2011. Podpisane in s strani upravnih enot oziroma lokalnih skupnosti potrjene izjave podpori referendumu naj podpisniki prinesejo predsednikom Pergamovih sindikatov, ti pa jih potem posredujejo na sedež Pergama, lahko pa jih podpisniki v tem tednu V čETRTEK IN V PETEK  oddajo na stojnicah ZSSS, ki bodo stale v tem času pred nekaterimi upravnimi enotami.

Sindikati moramo 40.000 podpisanih izjav fizično predati Državnemu zboru v višini. Število 40.000 je bilo z začetnim podpisovanjem že doseženo, vendar pa nekatere od prej zbranih izjav niso veljavne predvsem zaradi tega, ker podpis uradno ni verificiran z žigom upravne enote ali lokalne skupnosti ali morda zaradi kakšne druge napake in je zato zbiranje podpisov proti pokojninski zakonodaji še vedno potrebno.

Po 15. aprilu moramo sindikati zbrane obrazce podpisov podpore oddati skupaj z zahtevo po razpisu referenduma v Državni zbor, ta pa ima čas, da v sedmih dneh razpiše referendum, ki naj bi po predvidevanjih bil konec maja ali v začetku junija 2011.

V nedeljo pa poteka referendum o Zakonu o malem delu. Pergam je sicer na razpravi socialnih partnerjev o Zakonu o malem delu na Ekonomsko socialnem svetu dal podporo temu zakonu, ki ureja študentsko delo in možnost za delo upokojencev, vendar pa je Vlada po tej razpravi v zakon pripeljala večje kvote ur možnosti za malo delo in tudi možnost malega dela za nezaposlene, zaradi česar je tudi Pergam podporo uradno  umaknil, saj ta verzija ni bila usklajena s socialnimi partnerji.