Podpis KP papirne dejavnosti

Objavljamo vsebino izjave za javnost KSS PERGAM ob današnjem podpisu Kolektivne pogodbe papirne in papirno-predelovalne dejavnosti…

 

 

 

Podpisniki nove Kolektivne pogodbe papirne in papirno-predelovalne dejavnosti

 

 

IZJAVA ZA MEDIJE

 

Iz Konfederacije sindikatov Slovenije PERGAM z veseljem sporočamo, da smo socialni partnerji po dveh letih in pol, odkar je prenehala veljati Kolektivna pogodba celulozne, papirne in papirno predelovalne dejavnosti, vendarle našli skupni jezik in sklenili novo Kolektivno pogodbo papirne in papirno predelovalne dejavnosti.

V zahtevnih pogajanjih, med katerimi je bila sprejeta tudi reforma trga dela, je prevladalo zavedanje o nujnosti celovite ureditve odnosov med delodajalci in delavci v tej panogi ter o pozitivnih učinkih urejenih odnosov za obe strani.

V KSS PERGAM smo prepričani, da bo nova kolektivna pogodba prinesla potrebno stabilnost v papirno industrijo, ki se bo lahko posvetila drugim izzivom, pri tem pa bo delavcem zagotovila ustrezen nivo pravic, ki jim za delo v težkih pogojih papirne industrije vsekakor gre. Hkrati se zavedamo dejstva, da bo številne posebnosti v posameznih podjetjih in obratih še potrebno posebej naslavljati, v kar bomo v prihodnje tudi usmerili svoje aktivnosti. Dosežena sklenitev kolektivne pogodbe je temelj za to, da bomo tudi za te posebnosti v socialnem dialogu našli ustrezne rešitve.

Dr. Janez Posedi, predsednik KSS PERGAM

 

Ljubljana, 17.12.2013