Odgovor PERGAMA na očitke vodstva podjetja CP Ljubljana

KSS PERGAM v svoji izjavi za javnost odgovarja na očitke vodstva podjetja Cestno podjetje Ljubljana o domnevno nezakoniti stavki v CP Ljubljana.

 

 

 

Stavkajoči zaposleni v Cestnem podjetju Ljubljana

 

 

IZJAVA ZA JAVNOST:

 

V KSS PERGAM odločno zavračamo očitke vodstva podjetja Cestno podjetje Ljubljana o domnevno nezakoniti stavki, saj je bila stavka napovedana in vodena povsem v skladu z Zakonom o stavki in zakonodajo, ki določa minimum delovnega procesa. Grožnje in napade vodstva, povezane s povsem legitimno in zakonito izvedeno stavko razumemo kot grob pritisk na stavkajoče delavce in na  Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije – Cestno podjetje Ljubljana, ki deluje v okviru KSS PERGAM.

Ostro obsojamo tovrsten brezobrazen odnos vodstva do zaposlenih, do katerih ima podjetje vrsto neporavnanih obveznosti. Izrečene grožnje in pritiski po našem prepričanju predstavljajo nedopustno preprečevanje in onemogočanje sindikalnih dejavnosti in oviranje uresničevanja sindikalnih pravic, s tem pa izpolnjujejo tudi znake kaznivega dejanja kršitve sindikalnih pravic po 200. členu Kazenskega zakonika, zato bo sindikat v primeru nadaljevanja tovrstnih groženj zoper odgovorne tudi vložil kazenske ovadbe.

 

Dr. Janez Posedi, predsednik KSS PERGAM

 

Ljubljana, 31. 8. 2012

 

Prenesi: Izjava za javnost – CPL – zakonitost stavke (.doc)